mandag 29. mars 2010

Fire sikre

1. Har tatt av kjettingene på traktoren (i går). Høres prosaisk ut, men det er en jobb å sette dem på, de veier - believe me – og de tas av først når jeg er sikker på at vinteren ikke kan lage for mye kødd i krampetrekningene når den avgår ved døden.

2. Første trekkfugltreff er observert og overlyttet i trekronene i kalvkvea. Lokalt værtegn det også. Men det er altså noen kjempedigre ospetrær i det vi kaller kalvkvea på nordsiden av tunet her. Ingeting er mer  liflig en fuktig morgen når du står på trappa og hører bruset av en kjempemessig  fugleflokk  som har slått seg ned på vei nordover og prater og sladrer i nebbene på hverandre. Vil ikke være det foruten.

3. Sauen er klippet. Det skjedde på onsdag i forrige uke. De skal klippes tre uker før lammingen. Det å  presse ulla ned i sekker og knyte godt igjen er starten på nedtellingen til lamminga.

4. Svarttrost på fuglebrettet. Den er muligens litt drøy. Tror i alle fall det var svarttrost. Nebbet var gult og fjæra svarte. Den var for diger til å sitte på selve brettet og snopet frå på bakken under eika. Jeg går for at det var en svarttrost.

Fire tegn altså.

Konklusjon: Det er vår, endelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar