Andre utgivelser - Reiselitteratur

VENEZIA - forfatterens guide


Reiseboken  Venezia forfatterens guide ble utgitt på Spartacus forlag i 2004. Boken er i forlagets serie Forfatterens guide, der forfattere skrev om egne valgte byer.

Boken er illustert med fotografier av Oddleiv Apneseth, som også står for omslagsbildet.

Boken er KOdahls opplevelse av Venezia ertter mange besøk gjennom flere år, fra han første gang sto på brua over Canal Grande – som interrailer i 1975 - fram til 2003 da han og fotografen tilbragte tiden under karnevalet mens verden og ikke minst byen protesterte mot kommende invasjon av Irak.

Boken er for den reisende som vil bak Venezias kulisser, som ikke er fornøyd med been there done that, som ikke er fornøyd med å velte fram i kø over Markusplassen eller ble snytt for sedler ved kjøp av et glass vin på Florian. Venezia – forfatterens guide tar deg med ut i lagunen og til øyene, inn i bakgatene, til de ukjente katedralene, de eminente kustverkene og til byen som kulisse for litteratur og film. Det er en bok om Hemingways Venezia, og Thomas Manns Venezia, om Vivaldis Venezia og om Casanovas Venezia. Du tas med bakover i historien, til Othellos tid og til den gang det fantes en Købmand i Venedig. Du får innblikk i historien om makt og ikke minst om bystatens rivalisering mot Vatikanet, pavestaten – det hele illustrert i eminent svart/hvitt av Apneseth.

ISBN: 82-430-0299-5

Venezias – forfatterens guide var KOdahls tiende bokutgivelse.Tilbake til blogg