Om meg

Hei,
jeg heter Kjell Ola Dahl og er forfatter. Jeg har skrevet bøker på heltid de siste ti årene. Før det var jeg dobbeltarbeidende – lærer i videregående skole (Askim). Før jeg ble lærer levde jeg av ulike strøjobber, fra det å kjøre drosje til å selge egendyrkede blomster på torget.


Jeg debuterte i 1993 med kriminalromanen Dødens Investeringer.Det var første bok i serien om politietterforskerne Gunnarstranda og Frølich. Det er publisert totalt åtte romaner i denne serien: Dødens investeringer, En liten gyllen ring, Mannen i vinduet, Lille Tambur, Den fjerde raneren, Svart engel   Kvinnen i plast og Isbaderen.

Jeg har skrevet andre ting også: Noveller, reiselitteratur, dokumentar og annen skjønnlitteratur, for eksempel Krøniken om norsk økonomisk historie: Lindeman & Sachs (2006) og Lindemans Tivoli (2008).

I år – 2013 gir jeg ut bind 3 i trilogien. Den siste Reisen.

 I 2009 ga jeg også ut en barnebok, Fortellingen om Bill Gates.

Serien om Gunnarstranda gis ut i mange land. Forfatternavnet K.O. Dahl brukes i USA, Canada, Spania, Storbrittannia og samveldelandene.

I 2012, ga jeg ut en dokumentarbok om katastrofeferga M/S Scandinavian Star. Dette skipet ble satt i brann 7. april 1990. Skipet var da på vei fra Oslo til Frederikshavn. 159 mennesker ble drept i mordbrannen, som er den største katastrofe i norsk skipsfart noensinne. Det er også det største massedrapet i norsk historie. Politiet pekte ut en gjerningsmann som selv døde i brannen. Mange overlevende og etterlatte har aldri slått seg til ro med politiets konklusjoner. I årene som har gått, har det også dukket opp informasjon og ubesvarte spørsmål som har vært med på å drive spekulasjonene om hva som egentlig hendte. I boka Dødens Seilas – Scandianvian Star og gåtene, før du hele historien, om skattebrageriet, forsikringssvidelen, etterforskningen, politiets utpekte gjerningsmann  og hva osm egentlig skjedde.

Jeg skriver også for film  – originalmanus. Filmen Vinterland (2007) ble skreveti  samarbeid med Hisham Zaman. Vi har også begått Før Snøen Faller. Denne filmen har vært en lang reise for mange. Hisham og jeg begynte på manus allerede i 2007. Men prosjektet har vært ambisiøst. Det har blitt filmopptak i flere land, Irak, Tyrkia, Tyskland og Norge.filmen åpnet Tromsø internasjonale filmfestival i år, vant prisen som bete nordiske film i Göteborg og er invitert til hovedkonkurransen i Robert De Niros filmfestival i Tribeca i New York.

Jeg bor i Feiring, ved Mjøsa – på gården Torgunrud. Det er den andre jobben jeg har, å drive dette bruket sammen med hun som jeg er gift med.