tirsdag 19. oktober 2010

Tuttestorie del 1: Cagliari

Festivalen Tuttestorie er egentlig en festival for barnebøker. Så hva gjør  undertegnede da på en scene under denen festivalen?


KOdahl på stranden i Poetto

Men først Cagliari, som i midten av oktober er like varm og fristende som en norsk sommerdag. Byen ligger på Sardinia og den nærmeste strtanden ligger like utenfor byen – og kalles Poetto.
strandselger
Lite folk nå, men desto flere pågående strandselgere, flyktninger, gjerne fra Senegal. En av dem er en one-trick-pony. Han ser et par og spør mannen om å få kjøpe kjerringa hans for x antall kameler. Det ser ut til å virke hver gang. Han får solgt et håndkle eller en kjede eller en piratklokke for hver mann han spør om å få kjøpe kona til.

inngangen til strand m/søppel

tomme strandstoler

hullet i fjellet, kjennemerke i Cagliari
Selv om det er lite folk ute, er det enkelte osm bader. Men de fleste tar bare turen på stranden for å nyte været og en kopp kaffe.

Cagliari er en vakker by og ikke rent liten heller. De lokale arrangørene krangler om den har hundre tusen eller hundre og femti tusen innbyggere. 

En strandpromenade selvfølgelig, og et imponerende kjøpesenter. Litt oppe i høyden ligger stripa med småbutikkene.

Nattestemininger i Cagliari
De gamle fønikerne hadde flere bastioner på øyene i Middelhavet og nåværende Italia. Kulturen hengner fortsatt igjen på Sardinia. Ute i landsbyene snakker de fortsatt det lokale språket med fønikiske røtter.

Men det er nye tider. Mye fascist-arkitektur preger utseendet til Cagliari. Altså, digre, monumentale bygninger ført opp under Mussolini. Mitt italienske følge liker stilen.


Cagliari er en by med de mange bakker og ikke minst trapper. En plakett på en diger høy skjæring hyller poeten D.H. Lawrence som i denne bakken ble inspirert til å skrive "Udødelige linjer."
Cagliari er en by med høydeforskjeller

Og ikke minst trapper!
Neste episode: Skandinavisk krim på Sardinia.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar